Zaalschoenen

Handbal

Handbal is een actieve maar ook een blessuregevoelige sport. Door het gebruik van goede schoenen wordt de kans op blessures aanzienlijk minder. Onze hanbalcollectie bestaat uit Asics, Mizuno en Kempa. En is samengesteld uit de ervaring die we als handballers hebben.

Belangrijke eisen aan een goede handbalschoen zijn demping, stabiliteit en vloer contact. De sport bestaat uit vele korte maar felle bewegingen. Het is daarom belangrijk dat een handbalschoen een grote zijwaartse stabiliteit heeft, dit voorkomt het zwikken van de enkel. Verder is de demping in de schoen van groot belang vanwege het vele springen/landen. Asics kenmerkt op dit moment beide eigenschappen in de schoenen. Mizuno en Kempa bezitten op dit moment modellen voor de wendbare spelers met sterke voeten.

Hoe lang gaat een handbalschoen mee? Dit wordt bepaald door het aantal trainings- en wedstrijd uren die je op een schoen maakt. Ga je naar een drie á vier keer trainen (8-10 uur) per week en een wedstrijd, dan is het verstandig om twee paar schoenen per seizoen te gebruiken. Wissel tijdens de trainingen je schoenen en laat ze goed drogen, dit komt ten goede van de levensduur van de schoen.

Volleybal

Volleybal wordt gekenmerkt door de actieve rechtstandige sprong- en zijwaartse beweging. De schoen is dus van groot belang om de kans op blessures te verminderen.

De volleybalschoen moet ten eerste beschikken over een goede demping zodat de belasting op de benen verminderd wordt bij sprong en landing. Ten tweede moet een volleybalschoen beschikken over een goede stabiliteit wat zowel bij de zijwaartse als bij de landing het zwikken van de enkel voorkomt. Onze collectie bestaat uit verschillende schoenen van de merken Asics en Mizuno.

Wat is de levensduur van een volleyschoen? Dit wordt bepaald door het aantal trainings- en wedstrijd uren die je op een schoen maakt. Ga je naar een drie á vier keer trainen (8-10 uur) per week en een wedstrijd, dan is het verstandig om twee paar schoenen per seizoen te gebruiken. Wissel tijdens de trainingen je schoenen en laat ze goed drogen, dit komt ten goede van de levensduur van de schoen.

Assortiment

Openingstijden

Wij werken alleen op afspraak

Running Center Heerhugowaard

Stationsplein 77
1703 WE Heerhugowaard

Telefoon 072 51 11 327
Email

Neem vrijblijvend contact met ons op