Hardloopschoenen

Het lijkt zo simpel, je koopt een paar schoenen en kunt beginnen met lopen. Toch is dit alles niet zo simpel. Het kopen van de juiste schoen is de belangrijkste stap ter voorkoming van blessures en verbetering van je prestatie.

Neutraal of niet.

De manier van afwikkelen van de voet zegt veel over de schoen die je nodig hebt. Bij een ideale afwikkeling land je op de buitenzijde van de hiel en via een vloeiende beweging zet je uiteindelijk af met je tweede teen, dit noemen we een neutrale afwikkeling. Bij deze beweging kantelt het enkelgewricht licht naar binnen en is de druk op het binnenste voetholte toelaatbaar, dit noemen we proneren. Bij een grote groep lopers vindt er overpronatie plaats. Hierbij kantelt het enkelgewricht teveel naar binnen waardoor de druk op de binnenste voetholte te groot wordt, dit heeft gevolgen voor de rotatie in het onderbeen en stand van de knie en heup. Dit kan tot overbelasting van de spieren en pezen in het onderbeen , knie en bovenbeen/heup leiden. Gelukkig is hieraan wat te doen met de juiste schoen keuze.

Loopanalyse

Bij Running Center kunnen we je op professionele wijze helpen bij het maken van de juiste keuze. Allereerst kijken we naar je oude schoenen. Hoe deze versleten zijn , hoe het bovenwerk op de tussenzool staat én aan de oude inlegzool kunnen we zien waar de druk punten van de voet zitten. Daarnaast maken we een videoanalyse van je loopstijl, het liefst met de oude schoenen. Verder willen we graag iets weten over je sport en blessure verleden en wat je actuele sportbelasting is. Aan de hand hiervan kunnen we de beste schoen voor je kiezen.

Assortiment

Openingstijden

Wij werken alleen op afspraak

Running Center Heerhugowaard

Stationsplein 77
1703 WE Heerhugowaard

Telefoon 072 51 11 327
Email

Neem vrijblijvend contact met ons op